maanantai 23. maaliskuuta 2015

Superhelppo kasvismakaroonilaatikko

Makaroonilaatikko on ehkä yksi parhaimmista kotiruoista. Tein viikonloppuna superhelppoa kasvismakaroonilaatikkoa. En oikeastaan käyttänyt mitään erityistä ohjetta, vaan keksin aineiden määrät ja keitto-/paistoajat siinä tehdessä. Lopputuloksesta tuli kuitenkin sen verran hyvä, että päätin laittaa ohjeen tänne blogiin.


Kasvismakaroonilaatikko 
(4-6 henkilölle)

5 dl makaroonia
1 porkkana
1/2 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl soijarouhetta
3dl maitoa
1 kananmuna
1 kasvisliemikuutio
ripaus mustapippuria
1dl juustoraastetta
oliiviöljyä


1. Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.
2. Kuullota sipuleita hetken kuumassa oliiviöljyssä.
3. Lisää kattilaan kuumaa vettä (esim. vedenkeittimessä kiehautettua) ja laita makaroonit ja porkkanat joukkoon. 
4. Keitä noin 5-10 minuuttia, kunnes makaroonit ja porkkanat ovat pehmentyneet. 

 5. Mittaa kulhoon soijarouhe ja 1dl kuumaa vettä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Minulla ei tällä kertaa ollut kasvisliemikuutiota, joten maustoin soijarouheen basilikalla, mustapippurilla ja suolalla. (6). Anna soijarouheen turvota hetken kuumassa vedessä ja valuta sitten ylimääräinen vesi pois, esimerkiksi siivilää apuna käyttäen.
7. Mittaa toiseen kulhoon (tai esimerkiksi isoon mukiin) maito ja kananmuna. Lisää seokseen 1/2 dl juustoraastetta ja hieman mustapippuria.
8. Yhdistä kaikki ainekset uuninkestävässä vuoassa. Ripottele päälle 1/2 dl juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Ja sitten vaan nauttimaan hyvästä ruoasta. Puolukkahillo ja makaroonilaatikko on aika lyömätön yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti