maanantai 23. helmikuuta 2015

Salaattia!

Salaatit ovat terveellisiä ja raikkaita ruokia. Salaatti onnistuu myös kokemattomaltakin kokilta ja ne ovat nopeita tehdä. Eli aika mainioita opiskelijaruokia. Oikeilla raaka-aineilla salaatit pitävät yllättävän hyvin nälän loitolla. Lisäksi erilaisia salaatteja voi varioida loputtomiin!

Tässä kaksi herkullista salaattia kasvissyöjälle:

Avokado-couscous-salaatti
määrät ovat viitteellisiä ja niitä voi muutella maun mukaan. Tämä määrä on noin 2-4 henkilölle.




1-2 avokadoa
1dl couscousia
1 kurkku
1 paprika
½ kukkakaalia
½ -1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
paahdettuja cashew-pähkinöitä

1. Laita couscous turpoamaan kiehuvaan veteen.
2. Purista sitruunasta mehu tarjoilukulhoon. Leikkaa avokaadot sitruunamehun joukkoon ja pyörittele niitä sitruunamehussa. Avokadot kannattaa leikata melko isoiksi paloiksi, ettei ne mössäänny salaatin joukkoon.
3. Pilko kurkku, paprika ja kukkakaali ja lisää ne avokadojen joukkoon.
4. Kaada couscousista mahdollinen ylimääräinen vesi ja laita sen joukkoon loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. Lisää muun salaatin joukkoon.
5. Lisää cashew-pähkinät ja salaatti on valmis! Nauti vaikka tuoreen leivän kanssa.

Proteiini-vihersalaatti
Tämä salaatti on perinteinen salaatti, mutta muutamalla proteiinilisällä. Proteiinin hankkiminen on kasvissyöjälle joskus työn takana, mutta runsasproteiiniset hampunsiemenet sopivat melkein mihin tahansa ruokaan. Salaattiin ne antavat mukavasti lisämakua yhdessä muiden pähkinöiden ja siementen kanssa. Tämä salaatti ei ole täysin vegaaninen, sillä toisena proteiinilisänä on raejuustoa.
Tämä määrä on noin 2-4 henkilölle.



salaattia (määrä riippuu salaatista, minulla oli yksi jäävuorisalaattipussi)
1 kurkku
2-3 tomaattia
200g raejuustoa
cashew-pähkinöitä
auringonkukan siemeniä
hampunsiemeniä
oliiviöljyä

1. Pese ja revi salaatti kulhoon.
2. Pese ja leikkaa kurkku ja tomaatit. Lisää salaatin joukkoon.
3. Lisää loraus oliiviöljyä ja kääntele salaatin joukkoon.
4. Lisää raejuusto.
5. Lisää pähkinät ja siemenet. Halutessasi voit hieman paahtaa niitä ensin paistinpannulla.
6. Nauti vaikka tuoreen leivän kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti