maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen ruokakuvia ja servettikukka

Tänä pääsiäisenä päätettiin perheen naisten (äidin ja kahden siskon) kanssa viettää rauhallista kotiaikaa ja syödä hyvin. Näin jälkikäteen sanoisin, että tavoite savutettiin oikein hyvin. Jokainen valitsi suosikkiruokansa, joiden lisäksi teimme pari kakkuakin. Erilaisia kattauksia ja ruokia tuli sen verran kivasti, että sain kunolla harjoitella rukakuvausta.


1. ahvenfileitä, perunamuusia ja avokadosalaattia. Tämä oli äidin valitsema ruoka, mutta kyllä maistui! Kala on aivan ihanaa ja vaikka muuten olenkin kasvisssyojä, kalasta en luovu. Lisäksi se on terveellistä.

2. Mango-persikka-juustokakku. Nam, tämä oli taivaallista! Mango on jo itsessään raikas, mutta persikanpalaset toivat kokonaisuuteen vielä lisää raikkautta. Pohja oli digestivekeksejä, mutta rasvan sijaan päärynäpiltin kanssa. En oikein tykkää rasvanmakuisista juustokakkupohjista, mutta tämä toimii. Plussana vielä ihana keltainen pääsiäisen väri!


3. Tortillat. Toisen siskoni valinta, enkä yhtään yllättynyt tästä. Mutta tortillat on kerta toisensa jälkeen tosi hyviä. Keskellä punaisessa kulhossa oleva vihreä töhnä on itse tehtyä guacamolea, joka on sen verran hyvää, etten enää raaski kaupan valmistöhniä ostaa. 


4. Katkarapu-aurajuustokastike ja spagetti. Minun valintani. Tämä on jostain syystä ollut lempiruokani niin kauan kun muistan.


5. Päärynärahkapiirakka. Liitän rahkakakut, jotenkin todella vahvasti pääsiäiseen. Päärynä ei toisaalta lukeudu lempimakuihini, mutta piirakan pohja auringonkukansiemenillä oli loistava.


6. Lohta, perunamuusia ja hunajamarinoituja uuniporkkanoita. Kalaa taas nam! Lohi on meidän perheen kestosuosikki ja sitä löytyy melkein joka juhlapöydästä. Valkoviini sopii todella hyvin kalan kanssa ja niinpä äiti kaivoi jostain tuollaisia ihme viinikuppeja ja skoolasimme hyvälle ruoalle. 


Servettikukka

Hyvän ruoan yhteidessä on hauska kattaa pöytä kauniisti. Tässä yksi kaunis servetintaitteluohje. Kukka sopii hyvin tuleviin kevään ja kesän juhlapöytiin, mutta suurelle määrälle servettien taittelu on aikaa vievää puuhaa.

Minulla meni kuvat nuo sekaisin, joten kannattaa seurata huolella kirjotettuja ohjeita...

 1. Valitse mieleisesi servetti. Paras lopputulos syntyy hieman "tukevammalla" ruokaservetillä, kuin pienellä ja ohuella kahviservetillä.

2. Avaa servetti kokonaan ja taita kulmat keskelle, niin että kuviopuoli pysyy näkyvillä (kuva 2).

3. Taita kulmat uudelleen keskellä kääntämättä servettiä välillä (Kuva 3).

4. Nyt käännä servetti toisinpäin ja taita kulmat kolmannen kerran keskelle (kuva 6).

5. Nyt kulman alapuolella pitäisi olla "läppä" (kuva 5). Ota läpästä kiinni ja vedä se toisinpän kulman alle (kuva 4). Älä vedä läpästä liikaa tai muuten taittelu hajoaa.

6. Tässä vaiheessa kukka alkaa jo hahmottua, mutta ei velä pysy kasassa. Kukan alapuoella on vielä yhdet "läpät" (kuva 7), jotka vedetään varovasti ulospäin (kuva 8).

7. Aseta kukat lautasten päälle ja keväinen kattaus on valmis!



2 kommenttia: